Γιώργος Παρασκευάς στον Prisma 91,6: “Στόχος μας η δεύτερη Κυριακή και στην συνέχεια η διεκδίκηση του Δήμου Λευκάδας.”

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ” κοινωνία των πολιτών” Γιώργος Παρασκευάς.

Στο ερώτημα τι ήταν αυτό που τον έκανε να σταθεί στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Λιβιτσάνου, απάντησε ότι η “κοινωνία των πολιτών” δημιουργήθηκε περίπου πριν από ένα χρόνο, από κάποια άτομα τα οποία θεωρήσαμε ότι πρέπει να κάνουμε μία καινούργια αρχή για τη Λευκάδα, να βοηθήσουμε λίγο παραπάνω τα νησιά μας.

Στην αρχή το σχήμα της Δημοτικής παράταξης ήταν κάπως διαφορετικό και  όταν τα συζητούσατε στο ραδιόφωνο και με τον κύριο Μελά, γιατί επικεφαλής ήταν να είμαι εγώ τον Ιούλιο του 2018, από τότε έγιναν πολλές αλλαγές, εγώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να ηγηθώ και η ομάδα αποφάσισε να στηρίξει απόλυτα τον κύριο Λιβιτσάνο, για να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο είχε πάρα πολλές δυσκολίες.

Βέβαια από την ομάδα αποχώρησε κάποιος ο οποίος τώρα είναι υποψήφιος δήμαρχος και αυτό είναι το κερασάκι που δεν ξέρατε, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Παρασκευάς.

“Επειδή εγώ έχω τη φήμη του ανθρώπου που τα λέω έξω από τα δόντια και δεν κρύβομαι,  στην ομάδα τότε ήταν και ο κύριος Μαργέλης η ομάδα ξεκίνησε με επαγγελματίες, παρέμεινε με επαγγελματίες συνεχίζοντας το σκοπό μας, με τον Γιάννη Λιβιτσάνο να έχει υπερβάλλει εαυτό, να το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο, έχει αφήσει την επιχείρησή του, χρηματοδοτεί την όλη διαδικασία και όλοι εμείς βοηθάμε πάρα πολύ.

Στην όλη προσπάθεια πλάτη έχει βάλει ένας άνθρωπος ο οποίος δεν φαίνεται και θα ήθελα τον αναφέρω, ανέφερε ο κύριος Παρασκευάς, λέγοντας ότι η σύζυγος του Σωτηρία Γαζή από την αρχή βοήθησε στην οργάνωση, στο ψηφοδέλτιο, τα οικονομικά και το κλείσιμο όλου του φακέλου, καθώς αν δεν ήταν η Σωτηρία μπορεί να μην είχαμε φτάσει στο τέλος.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο Σπύρος Μαργέλης στηρίζει την παράταξη του Χαράλαμπου Καλού, δεδομένου και της πολιτικής συγγένειας ο κ Παρασκευάς ανέφερε ότι δεν στηρίζει αυτή τη στιγμή.

* Σημείωση συντάκτη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην επίμαχη ερώτηση ο κύριος Παρασκευάς λόγω κακής τηλεφωνικής επικοινωνίας, νόμιζε ότι η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν αν ο κύριος Μαργέλης στηρίζει την κοινωνία πολιτών, για αυτό απάντησε αρνητικά μη έχοντας καταλάβει την ερώτηση μας.

Στο ερώτημα ότι η κοινωνία πολιτών έφτιαξε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο πολλοί δεν πίστευαν αρχικά ότι θα ολοκληρωθεί, απάντησε ότι όλα όσα έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες για την παράταξη δεν ισχύουν . Η κοινωνία πολιτών προχώρησε από την αρχή μόνη της συγκεντρωμένη στο σκοπό της, προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε και νέα άτομα, δεν ήταν δυνατόν να συμβεί και προχωρήσαμε.

Εμείς από την αρχή είχαμε πει ότι θα βάλουμε επαγγελματίες, καταξιωμένους στην κοινωνία, χωρίς κάποιο ηθικό πρόβλημα, για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας αυτά που έχουμε βάλει ως στόχο για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το δήμο.

Σύμφωνα με τον κύριο Παρασκευά το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής είναι απόλυτα δίκιο, καθώς την πρώτη Κυριακή πρέπει να επιλεχθούν τα άτομα που θα στελεχώσουν το δημοτικό συμβούλιο και η κοινωνία και οι πολίτες θα πρέπει να εκλέξουν τα άτομα που εκτιμούν ότι είναι ικανά, για να μπορέσουν να σκεφτούν, να μελετήσουν και να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις.

“Όποια κίνηση, όποια παράταξη έχει τους πιο ικανούς που οι πολίτες θα κρίνουν Αυτοί θα βρεθούν στο δεύτερο γύρο. ”

Αναφορικά με τη δημοτική αρχή απάντησε ότι έχει κάνει τραγικές παραλείψεις.

Η δημοτική αρχή έχει αργήσει σε σημαντικά ζητήματα όπως είναι τα απορρίμματα, ενώ υπήρχαν οι μελέτες καθυστέρησε, κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση, ζήτησε μία νέα μελέτη από το Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε και να φθάσουν στην προηγούμενη λύση.

Επίσης έχουμε με τα θέματα μία ωρολογιακή βόμβα με τα δέματα του δεματοποιητή, εκτιμώντας ότι το καλοκαίρι θα έχουμε προβλήματα.

Η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο δήμαρχος αν δεν είχαν καθυστερήσει θα είχαμε φτάσει νωρίτερα στον στόχο μας που είναι η δημιουργία της ΜΟΠΑΚ, με την μεταβατική περίοδο να είναι πιο μικρή, ενώ συγχρόνως θα έπρεπε να έχουμε οργανώσει τι θα κάνουμε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο και εμείς δεν κάναμε τίποτα απολύτως, με τη δημοτική αρχή να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους και στο παρελθόν.”

Σύμφωνα με τον κύριο Παρασκευά τα ζητήματα που πρέπει να τρέξουν την επόμενη μέρα για το δήμο είναι τρία ή τέσσερα βασικά που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως η αποχέτευση, σκουπίδια, καθαριότητα και ύδρευση, μαζί με την οργάνωση των δημοσίων χώρων πάρκινγκ είναι τα βασικά ζητήματα και υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν για να πάμε στην επόμενη μέρα.

‘Η κοινωνία των πολιτών από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πολίτες, γυρίσαμε τα χωριά, έχουμε καταγράψει τα προβλήματα τους, ο κόσμος μας έχει αποδεχτεί και αυτό ήταν κάτι πολύ θετικό για μένα, καθώς σε αυτό το νέο κύκλο της ζωής μου ήμουν επιφυλακτικός στο πώς θα μας αποδεχτεί ο κόσμος, κάτι που συνέβη και συζητούσε μαζί μας τα προβλήματα και αυτό αποτυπώνεται και από τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε κάθε τόσο.

Στόχος μας είναι να πάμε στον δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να παλέψουμε ώστε να τον κερδίσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας και στο ενδεχόμενο συνεργασίας θα αποφασίσουμε μαζί με τον επικεφαλής πως θα συμβεί με στόχο να μην αποκλείσουμε καμία δύναμη εάν είμαστε δημοτική αρχή, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες συνεργασίες και να μπορέσουμε να διοικήσουμε.”

Ο κύριος Παρασκευάς αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Θανάση Καραγιάννη στην κοινωνία των πολιτών, γνωρίζοντας ότι παρελθοντικά υπήρξαν κάποιες στιγμές διαφωνίας, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της συνεργασίας.

Όπως είπε ότι η κίνηση δεν είναι ατομική, αλλά απαρτίζεται από 52 άτομα και με αυτούς που βοηθούν απέξω 60. “Όταν τέθηκε το θέμα του κυρίου Καραγιάννη  εγώ προσωπικά έχω ασυμβίβαστο, γιατί μία ομάδα από γιατρούς του ιατρικού συλλόγου έχουμε θέσει κάποιους προβληματισμούς στην εισαγγελία και αυτό είναι γνωστό.

Σαν γιατρός όμως και σαν κοινωνικό έργο, διαθέτει αν όχι το μεγαλύτερο από τα μεγαλύτερα στο νησί και η επιστημονική του κατάρτιση και το κοινωνικό του έργο είναι πολύ μεγάλο και αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.

Όταν τέθηκε το θέμα η ομάδα αποφάσισε υπέρ του κυρίου Καραγιάννη και εγώ δεν μπορώ να σταθώ εμπόδιο για το “εγώ μου” ή για το Βέτο που θα ασκήσω στην κίνηση αυτή και αυτό που λέω είναι απολύτως λογικό.

Στο τέλος αν το δω το όλο θέμα εγωιστικά αυτός που θα χάσει θα είμαι εγώ και σας το λέω με πάσα ειλικρίνεια, άρα όλοι θα βοηθήσουμε προς το κοινό μας στόχο και το ότι προσωπικά έχει ο καθένας μας τα βάζουμε στην άκρη.

Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι η δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση και όπως δημιουργήθηκαν οι όποιες απορίες θα πρέπει να τους φύγουν ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγώ μπορεί να έχω μία αντιδικία στην διοίκηση του ιατρικού συλλόγου από τον κύριο Καραγιάννη, δεν έχω καμία αντιδικία όσον αφορά την επιστημονική του κατάρτιση και το κοινωνικό του έργο και το τι έχει προσφέρει και στον αθλητισμό.

Επειδή αιωρείται από την πλευρά του κυρίου Καραγιάννη η υπόθεση με την τιμωρία που έχει από το υπουργείο και από το νοσοκομείο Λευκάδας, τέθηκε αυτό το ζήτημα συμμετοχής όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δεν πρέπει να τα μπλέκουμε, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει μία παλιά ιστορία η οποία έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, υπογραμμίζοτας  ότι συνεργάζεται  με τον κύριο Καραγιάννη και αυτό να το γνωρίζουν όσοι απέξω λένε ότι υπάρχει πόλεμος στην κοινωνία των πολιτών.

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό:

No Comments

Post A Comment