ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

 

Εμείς, μέλη και φίλοι της Δημοτικής κίνησης ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ’’, είμαστε παρόντες, με θέληση και αποφασιστικότητα , με συνέπεια και ειλικρίνεια, με ευγένεια και εργατικότητα για να γράψουμε νέα σελίδα για την Λευκάδα μας, που αγαπάμε και νοιαζόμαστε να σηκώσουμε ψηλά, και για τους ανθρώπους της να ορίσουμε καλύτερο αύριο , αισιόδοξο μέλλον, με προοπτική και σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

 

Αξίες μας ο άνθρωπος , η Δημοκρατία, το περιβάλλον , η αλληλεγγύη , η αξιοπρέπεια , η εμπιστοσύνη , ο αλληλοσεβασμός και κυρίαρχα η εργασία .

Μέλημά μας το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, η πράσινη ανάπτυξη, η Παιδεία , ο Πολιτισμός, ο αθλητισμός, η Πρόνοια και η προστασία της παιδικής αλλά και της τρίτης ηλικίας, η καθαριότητα , ο φωτισμός και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας.

 

Προϋπόθεση για την επιτυχία μας, η ενεργοποίηση και η δυναμική συμμετοχή των συνδημοτών μας σε όλες τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας αλλά και η απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλες τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής.

 

Η λειτουργία των θεσμών, το ήθος , η εντιμότητα, ο διάλογος, η γνώση και η συλλογικότητα αποτελούν την εγγύηση για την επίτευξη των στόχων μας και την αποτελεσματική υλοποίηση του οράματός μας για την Λευκάδα.

 

Αντίπαλός μας η αλαζονεία , η αυταρέσκεια, η αμετροέπεια, η εμπάθεια και το ψέμα.

 

Εμείς που ζούμε και συμμετέχουμε στα δρώμενα της Λευκάδας, εκτιμάμε πόσο αναγκαίος είναι ο αγώνας να διοικηθεί ο Δήμος μας ξανά ύστερα από την τελευταία χαμένη πενταετή δημοτική θητεία, γνωρίζουμε τα προβλήματα, έχουμε τις λύσεις και είμαστε έτοιμοι να τις συναποφασίσουμε και να τις εφαρμόσουμε.

 

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Φίλες και Φίλοι,

 

Το νησί μας , το νησί των μεγάλων ποιητών, η Λευκάδα με την τεράστια δυναμική και τις μεγάλες προοπτικές, λόγω της μοναδικής γεωγραφικής της θέσης και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς της, πρέπει επιτέλους να μπεί στις ράγες της ορθολογιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Η πορεία αυτής της ανάπτυξης , που ξεκίνησε δυναμικά απ’ την δεκαετία του 1980 και έφερε τους Λευκαδίτες σε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια έχει επικίνδυνα ανακοπεί μέχρι βαθμού πισωγυρίσματος .

 

Η ΛΕΥΚΑΔΑ πρέπει να πρωταγωνιστήσει, να προλάβει τις εξελίξεις, να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της και τα προγράμματα, να δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές για την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

 

Η ΛΕΥΚΑΔΑ πρέπει να εκμεταλλευτεί την προνομιούχο θέση της, να αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά τις τουριστικές περιοχές , το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα όμορφα χωριά της ορεινής Λευκάδας καθώς και τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό.

 

Η ΛΕΥΚΑΔΑ χρειάζεται νέους ανθρώπους έμπειρους και με όραμα για τον τόπο.

 

Η ΛΕΥΚΑΔΑ χρειάζεται το ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ το οποίο είμαστε διατεθειμένοι να  προσφέρουμε.

 

ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.

  • Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης
  • Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
  • Διευθέτηση του Ιστορικού κέντρου της πόλης με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του.
  • Βελτίωση κυρίων οδικών αξόνων της Παλιάς Πόλης για την διευκόλυνση των οχημάτων των κατοίκων και των επισκεπτών και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για ΑΜΕΑ, χώρων πράσινου και παιδικές χαρές.
  • Αισθητική αναβάθμιση των όψεων των κτηρίων χωρίς να αλλοιώνεται το παραδοσιακό στοιχείο του τόπου μας.
  • Εκπόνηση αξιόπιστης κυκλοφοριακής μελέτης με στόχο τη βελτίωση της κίνησης των οχημάτων και του κυκλοφοριακού φόρτου, ιδιαίτερα στους κύριους οδικούς άξονες της πόλης.
  • Δημιουργία κατάλληλων υποδομών του νησιού, στις αξιόλογες τουριστικές περιοχές του , παραθαλάσσιες και παραλιακές, (χώροι στάθμευσης , κατάλληλο σύστημα πυρόσβεσης, ναυαγοσωστικοί σταθμοί όπου απαιτείτε και ρύθμιση λειτουργίας αυτών), προς όφελος των πολιτών και επισκεπτών.
  • Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των χωριών της Λευκάδας, με την δημιουργία υποδομών, (πλακόστρωση, καθαριότητα, φωτισμό, χώρων στάθμευσης, πολιτιστικά κέντρα) για την τουριστική προβολή τους και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.
  • Συστηματική συμμετοχή στις τουριστικές αγορές (εκθέσεις) με την συνεργασία της Περιφέρειας και του Επιμελητήριου για την προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος .
  • Προβολή και ανάδειξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού, (Θρησκευτικό , Θαλάσσιο ,  Αθλητικό  και  Εκθεσιακό  τουρισμό) ώστε η Λευκάδα να γίνει προορισμός όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.
  • Σε συνεργασία με την Περιφερειακή αρχή θα ασκηθεί πίεση στην κεντρική κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί νομοθετικό πλαίσιο για την λύση του προβλήματος των ανεπιτήρητων  και αδέσποτων ζώων.
  • Η Λευκάδα πρέπει να αποκτήσει τον πολυχώρο της ( Ανοιχτό Θέατρο) και τον Κινηματογράφο της.
  • Καθαριότητα – Φωτισμός – Πάρκα – Παιδικές Χαρές
  • Περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών των τοπικών ομάδων που έχουν παρουσία σε Εθνικά Πρωταθλήματα και όχι μόνο, και ταυτόχρονα ανάληψη αθλητικών διοργανώσεων, συντήρηση και επέκταση υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου.
  • Ορθολογική προσέγγιση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επέκταση δικτύου αποχέτευσης στη πόλη της Λευκάδας και κάλυψη Ανατολικών περιοχών με δωρεάν σύνδεση στο δίκτυο. Αναβάθμιση του Δημοτικού Οδικού Δικτύου (Κόμβοι, σήμανση, φωτισμό) με πρόταση συγκοινωνιολόγου. Κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών σε Κάλαμο , Καστό, Σύβοτα , Μαρίνα στο Βλυχό και στο Περιγιάλι – τοποθέτηση Pilar στα λιμάνια Λευκάδας, Λυγιάς, Νικιάνας.   Ποδηλατοδρόμος
  • Προτείνουμε σχέδιο Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για τις ευαίσθητες ομάδες και μη των χωριών του νησιού σε ετήσια βάση.
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους χώρους απασχόλησης των εργαζομένων του Δήμου.
  • Η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση του προϋπολογισμού θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εφαρμογής των προσγειωμένων προτάσεων μας.
  • Σχεδιάζουμε την οριστική λύση του βασικότερου και κυρίαρχου προβλήματος των σκουπιδιών.

 

 

Εμείς λοιπόν ως ενεργοί πολίτες, με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ‘’Κοινωνία Πολιτών’’ αναλαμβάνουμε την ευθύνη και την πρωτοβουλία να προσφέρουμε πρόταση ελπίδας και προοπτικής καλώντας τον λαό της Λευκάδας σε συμπόρευση και συνδημιουργία.

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Λευκάδας “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” αποτελεί Επιλογή Εμπιστοσύνης.